Recept: Spinazie ovenschotel met vega spekjes

Dit heerlijke recept past prima in deze koude tijd van het jaar. Het recept is makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Wat wil je nog meer?

Benodigdheden voor 1 grote ovenschotel (4 personen)

  • 600 gram diepvries spinazie
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 gram vegetarische spekreepjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml kook zuivel light
  • 3 eieren
  • 75 gram geraspte kaas 20+
  • 0 kcal bakspray (of olijfolie)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de uien en de knoflook in kleine stukjes.
  3. Warm de diepvries spinazie op.
  4. Bak de spekjes ondertussen gaar. Wanneer deze gaar zijn, kun je de uien en de knoflook erbij doen. Zodra de uien glazig worden, kun je de pan van het vuur halen.
  5. Vet de ovenschaal in met de 0 kcal bakspray, of de olijfolie.
  6. Verspreid de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.
  7. Giet het mengsel van spekjes, uien en knoflook hierover heen.
  8. Verdeel de spinazie vervolgens netjes over de ovenschaal.
  9. Klop de drie eieren los en voeg hier de magere room culinair aan toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Giet vervolgens dit mengsel over de ovenschotel.
  10. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas.
  11. Plaats de schotel 30 minuten in de oven op 225 graden. Zodra de bovenkant van de ovenschotel begint de kleuren, is het klaar!

De kcal in deze maaltijd per persoon

Voor deze maaltijd kun je (afhankelijk van de precieze producten die je gebruikt) tussen de 400-500 kcal rekenen per persoon.

Smakelijk!

Leave a Reply