Zó overleef je deze hete zomer

Het is warm. Het gras ziet eruit als hooi en op sommige plekken in Nederland is het water al schaars. Dat betekent maar één ding: het is zomer! Of ja, het was allang zomer, maar nu hebben gewoon een hele dikke zomer met véél zon! Heerlijk, maar soms ook wel heel zweterig. Gelukkig zijn er genoeg dingen die we kunnen doen om het beste van deze warme dagen te maken. En zó ga je die overleven:

Drink, drink, drink!

Om zo een heet weer (letterlijk) te overleven is het natuurlijk ontzettend belangrijk om genoeg te drinken. Ja, dat weten we allemaal al, maar toch doen we het niet (of te weinig!). Warm weer betekent zweten en dat betekent weer vochtverlies. Al dat vocht moet weer aangevuld worden, anders krijg je hoofdpijn. Zorg dus dat je altijd een flesje water bij je hebt! Als je water ‘saai’ vindt, probeer dan eens wat vers fruit of munt toe te voegen aan je water. Lekker fris én gezond!

Be prepared!

We weten dat het warm is. We weten dat we gaan zweten. En toch zijn er genoeg mensen die vergeten om wat meer deodorant op te sprayen. Of meiden waarbij de mascara uitloopt. Of die tijdens een warme dag toch heel erg spijt hebben dat ze hun haar niet hebben opgestoken. Jongens, dat kunnen we gewoon allemaal van tevoren bedenken! We willen natuurlijk lekker fris ruiken en er fris blijven uitzien. Denk van tevoren na over hoe je dag eruit gaat zien en wat je (denkt) nodig te hebben. En alhoewel ik altijd een groot fan ben van optimistisch denken, is in dit geval het toch echt bijna onvermijdelijk dat je gaat zweten. Be prepared!

Dagje strand

Bij zo’n weer mag het ook niet ontbreken aan een heerlijk dagje, weekendje of midweekje strand. Lekker hangen bij de strandtent op die relaxte banken. Of als diehard in de zon gaan liggen op het strand. Misschien neem je zelfs nog wel een plons in de zee. Wat je ook doet: geniet ervan! Het voordeel van deze warme dagen is dat we in ons kikkerlandje nu eindelijk eens kunnen genieten van dit weer! Who needs spain? We got it all right here baby! 😉

Beleef het ultieme zomergevoel

Goed, wat hebben we al? Zon, check! Zee? Check! Strand, check! Dan hebben we al héél veel voor een zomers gevoel. Wat hoort daar voor jou nog bij om het compleet te maken?
– Een zwembad? Zet een zwembadje op in de tuin of ga samen met je vrienden naar een buitenzwembad!
– Een cocktail? Wist je dat een cocktail nog veel lekkerder is als je die gewoon zelf maakt? Wanneer je moeite voor iets doet, smaakt het altijd beter! Bovendien kan je nu eindelijk eens die recepten uitproberen die je al heel lang wilde maken..
– Lekker eten? Wie zegt dat je alleen kunt uiteten in het buitenland? Dat kan ook gewoon hier! Zoek op google (of vraag rond op Facebook) waar de leukste en gezelligste plekjes zijn om te kunnen dineren. En dan het liefst van die plekjes waarbij je door een gezellig straatje moet lopen en waarbij je wordt overspoeld door heerlijke geuren natuurlijk! 😉
– Rust? Zoek een goed boek uit en ga lekker in de hangmat in de tuin liggen. Heb je nou geen hangmat? In het park zijn altijd zat fijne, rustige plekjes. Geniet!

Zorg dat de rest ook een fijne zomer beleefd!

De rest? Huh? Wat bedoel ik daar nou mee? Nou, we zijn namelijk niet de enige die het soms moeilijk hebben met deze hete temperaturen! Ook (huis)dieren hebben flink te kampen met de hitte. Voor ons is het een kleine moeite om ook hen te laten genieten van een fijne zomer.

  • Heb je een hond? Maak geen lange wandelingen en ga niet fietsen of hardlopen met de hond. Zorg voor voldoende verkoeling (hondenijsjes maken of een zwembadje in de tuin: je hond zal voor eeuwig van je houden!).
  • Heb je een kat of andere huisdieren? Zorg ervoor dat het in huis koel blijft. Hou de ramen overdag dicht en zorg dat de gordijnen dicht zijn aan de kant waar de zon staat. Kijk altijd de waterbakken na of er nog voldoende water in zit.
  • Fan van vogeltjes en egeltjes? Ook deze cutiepie’s hebben het moeilijk en dan vooral met het vinden van water. Woon je vlakbij plekken waar egeltjes kunnen zitten? Zet een bakje water voor ze neer (niet te diep, dan kunnen ze er misschien invallen). Ook voor vogels is een bakje water geen overbodige luxe. Als je ook wilt helpen met voeding zou je voor egeltjes een bakje kunnen neerzetten met pindakaas (verdunnen met water). Ook ongepelde pinda’s vinden ze erg lekker!

Enjoy summer babes! <3

Leave a Reply