Recipe: Easy veggie pasta met rucola, walnoot, brie en cherrytomaatjes

Vandaag een keer een post over food! Yum! En meteen een hele gezonde en gemakkelijke: just how I like it. Zelf hou ik nooit van moeilijke recepten waarbij je al in de stress schiet als je de ingredientenlijst leest. Hier niet! De ingrediënten die ik heb gebruikt zijn in iedere supermarkt te vinden. Verder mag je zelf de hoeveelheid bepalen van ieder ingredient. Hou je meer van cherrytomaatjes dan van brie? Dan gebruik je gewoon wat meer tomaatjes! Enjoy!

Benodigdheden:

De pasta:
– Volkoren pasta (Ik had penne)
– Cherrytomaatjes
– Rucola
– Brie
– Groente bouillonblokjes

Dressing (niet per sé nodig):
– Olijfolie
– Balsamico azijn
– Mosterdsaus of dressing
– Bieslook kruiden

Lekker voor erbij:
– Stokbrood
– Kruidenboter


Let’s cook

Zet water op en voeg hier twee groente bouillonblokjes aan toe. Zodra het water kookt voeg je de pasta
toe. Zorg dat de pasta gaar is. Ondertussen snijd je de cherrytomaatjes doormidden, snijd je de brie in kleine stukjes, en hak je de walnoten in kleinere stukken. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en laat je het even afkoelen. Zodra de pasta niet meer kokend heet is, voeg je de rucola, cherry tomaatjes, brie en walnoten toe. (De brie smelt wanneer de pasta te heet is, dit is ook erg lekker. Heb je liever harde stukken brie, dan wachten tot de pasta is afgekoeld). Hussel het geheel door elkaar. Klaar is je pasta!

De dressing is niet  essentieel voor een lekker gerecht, maar voegt wel net een extra smaakje toe. Voor de dressing voeg je éénderde olijfolie toe, éénderde balsamico azijn en éénderde mosterd(dressing). Zelf heb ik meer mosterd toegevoegd omdat de dressing anders vrij pittig is van smaak. Even tussendoor proeven en toevoegen waar nodig! Roer het geheel goed door en voer op het eind wat bieslook kruiden toe voor de finishing touch.

Mocht je naar de pasta nog een extra bite willen hebben, is het erg lekker om een stokbroodje met kruidenboter erbij te doen als side dish.

Smakelijk!

Leave a Reply