Verjaardagsvoornemens, is that a thing?

Vroeger, als toenmalig klein meisje, wilde ik niets liever dan opgroeien. Ik keek altijd vol bewondering op tegen mensen die konden zeggen dat ze ergens in hun twintiger-jaren waren. Soms besef ik nog steeds niet dat ik nu tot die categorie behoor. Wat is de tijd gevlogen! Ik had altijd één lievelings-leeftijd: 24 jaar. Ik weet niet waarom, maar ik vond het altijd zo een mooie combinatie met cijfers. Gister was mijn verjaardag en ben ik, jawel, 24 geworden! Na al die jaren er naar uit te hebben gekeken, moet ik ook wel iets speciaals ermee doen, toch?

Het leek me een goed idee om van dit jaar iets speciaals te maken. Daarom heb ik ‘verjaardagsvoornemens’ bedacht. Hetzelfde als de voornemens van nieuwjaar, maar dan gewoon met je verjaardag. Want waarom zou dit niet het perfecte moment zijn om aan de dingen te werken die je wilt veranderen?

Nu heb ik best een aantal ‘grote’ dingen in mijn leven die ik graag anders zou willen zien en doen. Al die grote dingen bij elkaar veranderen is niet gemakkelijk. Als ik iets wil, dan wil ik dat ook meteen 100% kunnen. En bij deze dingen gaat dat niet zo snel als ik het zou willen. Goed, wat zijn mijn verjaardagsvoornemens dan?

Verjaardagsvoornemens

  •  Afvallen!
    Met een semi-gedeelde nummer 1 plek, zet ik deze toch bovenaan, omdat ik merk dat dit mijn leven/geluk maakt of breekt. Met een verleden met sporten op hoog niveau kan ik er niet mee omgaan dat ik veel ben aangekomen. Laat staan dat ik geen conditie meer heb. Dit is allemaal gekomen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden en gebrek aan discipline van mezelf. Maar, dit jaar ga ik afvallen en daar zal ik natuurlijk uitgebreid verslag van doen aan jullie.

 

Minder/geen dierlijke producten!
Afvallen vind ik belangrijk, maar dat gaat eindelijk hand-in-hand samen met mijn tweede voornemen. Ik lette al op mijn voeding en wilde niet teveel vlees/vis eten. Toch vond ik dit erg moeilijk als je omgeving alléén maar vlees eet. Maar, daardoor wil ik mezelf niet laten stoppen. Ik zie allerlei bekende bloggers, vloggers, BN’ers, etc. ook een nieuwe trend oppakken: veganistisch eten. Hierdoor ben ik ook gefascineerd geraakt door deze levensstijl. Het sluit volledig aan op mijn normen en waarden. Daarnaast is het ook nog eens super gezond. Zal het moeilijk worden? Ja, ik denk het wel. Zal het het waard zijn? Dat weet ik wel zeker.

 

  • Meer beweging!
    Zoals ik al benoemde, is het een zware domper dat ik nu, bij wijze van spreke, al moe ben als ik de trap op moet. Terwijl ik vroeger een dijk van een conditie had als topsporter. Tja, daar zal ik nooit vrede mee kunnen sluiten. Ik ga dus weer sporten en vooral veel lopen (met onze pup!). Ik ben nog wel aan het bedenken of ik weer ga dansen, of dat ik voor een andere sport zal gaan. Alle suggesties zijn daarom welkom!

Nu weten jullie mijn verjaardagsvoornemens. Ze zijn vrij standaard, maar we gaan ervoor. Ik wil deze drie punten ook in mijn blogs meenemen. Zo moet ik niet alleen aan mezelf ‘verantwoorden’, maar ook aan jullie. Een mooie stok achter de deur. Als jullie tips & tricks hebben, ben vooral vrij om ze aan mij door te geven!

Leave a Reply