December: mijn favoriete maand

Hoi december! Eindelijk ben je er. Met open armen en een warme trui aan ontvang ik je maar al te graag. Ik heb december omgedoopt tot mijn favoriete maand. Er zijn namelijk zóveel leuke dingen in december. Kijk je mee waarom ik zo dol ben op deze maand? Wie weet wordt het ook wel jouw favoriete maand (als het dat nog niet is ;-)).

Kerstmis

Met stipt op 1 staat natuurlijk Kerstmis. Naast dat dit ook meteen mijn favoriete feestdag is, heeft het ook nog heel veel andere leuke voordelen. Met de familie bij elkaar zijn. De mooie lichtjes en gezellige sfeer. Lekker eten. Kerstliedjes. Schaatsbanen in de stad. Ja, ik hou ervan!

Oud- en nieuw

Vaak zien we december als een maand om dingen af te sluiten en januari om nieuwe dingen te beginnen. Van die overgang van het oude naar het nieuwe jaar maken we maar al te graag een leuk feestje. Een feestje om niet te missen!

Adventkalenders

Steeds meer winkels promoten zichzelf met een adventskalender. Voor degene die het nog niet kent: iedere dag in december krijg je een cadeautje. Dit kan virtueel zijn in je mailbox, maar dit kan ook fysiek zijn in een doosje waarbij je iedere dag een nieuw vakje mag openmaken. Zo leuk! Iedere dag een klein cadeautje aan jezelf.

Alles is mooi!

Waar je ook bent, alles om je heen is mooi. Als ik in mijn mailbox kijk in een nieuwsbrief van de H&M, waarbij het lijkt alsof de kleren van het scherm af glittert, vind ik dat mooi. Als ik in het winkelcentrum rondloop, waarbij ook de winkels mooie versierde etalages hebben en er hier en daar guirlandes met lichtjes hangen, vind ik dat mooi. Zo knus!

Glitter, glitter en nog eens glitter

Ik verklapte het net eigenlijk al een beetje: maar december is ook meteen het glitter-seizoen! Je spot glitters in de kerstboom, maar ook in iedere kledingwinkel. En door de vele feestjes deze maand heb je ook nog eens een leuk excuus om jezelf mooi te maken (en iets met glitters te dragen).

Sneeuw

Sneeuw is natuurlijk geen garantie in december. Toch blijf ik, ieder jaar weer, hopen op sneeuw in december en een witte Kerst. Sneeuw hóórt gewoon in december. Als het sneeuwt in januari, is het  gewoon niet leuk, snap je? 😉

Shoppen

December geeft je ook meteen een goede reden om te gaan shoppen. Al is het niet om de hierboven genoemde glitter kleding, dan is het wel om cadeautjes voor Sinterklaas of Kerst. Oké, het kost wel wat geld, maar hoe leuk is het om in een gezellige sfeer te shoppen voor je vrienden/familie?

Iedereen doet nét iets meer moeite

In december doet iedereen net iets meer moeite voor eigenlijk alles. Mensen zijn opeens ietsje aardiger. Het eten in de supermarkten is opeens ietsje luxer. Je vrienden en familie doen net iets meer moeite om gezellig samen iets te doen. Jij doet net iets meer moeite om éxtra leuke cadeautjes  te vinden. Deden we dat altijd maar!

Ik heb zoveel zin in deze maand. Ik hoop jullie ook! Fijne december!

 

Leave a Reply